Subsidie op Zonnepanelen voor particulieren.

Bij de actuele subsidie is de BTW teruggave 21%. Verder zijn er nog enkele gemeentes welke de particulier of ondernemer simuleert met subsidie om zonnepanelen te plaatsen. Helaas zijn er op dit moment geen gemeentes in de kop van Noord-Holland welke, los van de BTW teruggave, een subsidie beschikbaar stellen voor zonnepaneelsystemen.

BTW teruggave

Als u zonnepanelen laat plaatsen heeft u recht op teruggave van de BTW. Zoals u waarschijnlijk weet is dat 21%. Dit is zelfs op een relatief klein systeem van 6 of 8 panelen al snel ruim €300,-. Dat is natuurlijk toch lekker meegenomen.
Holland Zonnepanelen helpt u met een paar eenvoudige stappen deze BTW terug te vragen.

Controle op uw systeem

Hoewel het geen subsidie vanuit de overheid is, krijgt u van ons bij aankoop van uw zonnepaneel systeem tot het einde van het kalender jaar een gratis monitoring van ons. Dat betekent dat we deze periode elke week uw zonnepanelen controleren op een juiste werking. Hiermee voorkomen wij dat (buiten ieders schuld) er een aardlekschakelaar uit gesprongen is of mogelijk iets anders technisch niet op orde is, waardoor u mogelijk ongemerkt geen energie opwekt. Wij kunnen u dan direct informeren. Dat moet een zeker gevoel geven als u het ons vraagt.

Salderen doen we nog steeds

Salderen is op dit moment nog steeds gebruikelijk en een daadwerkelijke einddatum is hiervan nog niet bekend. Salderen zorgt ervoor dat u net zoveel geld krijgt voor elke opgewekte kWh als dat u ervoor betaald. Met andere woorden gebruikt 4.000 kWh per jaar tegen 0,25 betaalt u 1.000,00 elektrische energie, gaat u daarna 4.000 kWh opwekken, is het eindresultaat dat u niets betaald. Het maakt dus niet uit wanneer u de energie opwekt en wanneer u deze verbruikt. Het ligt voor de hand dat in de toekomst salderen wordt afgeschaft, waardoor hierboven genoemde niet meer geheel meer kan. Natuurlijk kan u de opgewekte energie direct verbruiken, maar voor de opgewekte energie die u niet direct verbruikt en direct terug levert aan het elektriciteitsnet krijgt u waarschijnlijk minder geld voor terug dan de energie die u verbruikt. Maar voorlopig kunt u dus nog steeds salderen en dus profiteren.

Mail ons

Heeft u vragen of wilt u graag een offerte ontvangen?

Bel ons: +31 (0)72-303 4800

Mail ons: info@hollandzonnepanelen.nl