Handige tips voor uw zonnepaneelsysteem

Wij hebben een aantal handige tips voor de keuze van een zonnepaneelsysteem. Hieronder kunt u deze tips vinden.
Deze tips geven wij omdat we weten dat bijna elke aanbieder over het algemeen standaard systemen toont en niet uitgaat van andere situaties van bijvoorbeeld een plat of een schuin dak.
Wij geven u graag voorbeelden van situaties die anders zijn waarbij wij u erg goed kunnen helpen.

Geen zonnepanelen op het dak, maar een dak van zonnepanelen

Een dak van zonnepanelen is zeer zeker niet standaard, maar wanneer u bijvoorbeeld een carport of veranda gaat bouwen zou u ervoor kunnen kiezen om het gehele dak te maken van zonnepanelen.
Het voordeel hiervan is dat u kosten bespaart ten opzichte van een dak met zonnepanelen erop, maar ook nog eens dat de zonnepanelen lichtdoorlatend kunnen zijn. Hierdoor heeft dit een zeer vriendelijk karakter en wekt u met uw veranda of carport uw eigenenergie op.

Geen vogels onder uw zonnepanelen met ‘Birdblocker’

Wanneer u zonnepanelen op een dak laat plaatsen creëert u soms (onbedoeld) prachtige plekjes voor vogels om te nestelen. Dit is vaak zeer hinderlijk omdat de vogels de installatie kunnen beschadigen en met delen van het nest schaduw maken op uw zonnepaneelsysteem wat weer resulteert in minder opbrengst. Zo kunnen vogels op bepaalde plekken voor behoorlijk wat overlast zorgen.
Met ‘Birdblokker’ zorgen we ervoor dat uw zonnepaneelsysteem onaantrekkelijk is voor vogels.

U wilt zonnepanelen, maar hoeveel heeft u er nodig?

Dit is een hele goede vraag. Het belangrijkste is dat u zoveel mogelijk gaat opwekken om uw energieverbruik te compenseren. Veel meer opwekken dan u verbruikt is geen goede investering en dus onnodig. Het is daarom belangrijk om het jaarlijkse verbruik te controleren om te kunnen bepalen hoeveel zonnepanelen u nodig heeft.
Als u dat heeft gedaan is het ook handig om te bekijken of u in huis nog extra energie kunt besparen. Dit kan bijvoorbeeld door gloei- en halogeenlampen te vervangen voor LED en door oude koelkasten of vriezers te vervangen voor nieuwe energie-efficiënte kasten.
Vervolgens is het ook goed om te bedenken of u binnen aanzienbare tijd elektrisch gaat autorijden. Is dit het geval? Dan gaat uw verbruik in huis erg omhoog en wordt het stroomverbruik in veel gevallen verdubbeld.
Kortom bij het maken van de keuze voor het aantal zonnepanelen is het goed om meer te inventariseren dan alleen het huidige verbruik.

Dagelijks uw zonnepaneelsysteem controleren:

In het begin is het natuurlijk leuk om in de beschikbare app te kijken wat uw zonnepanelen hebben opgeleverd, maar na een paar weken en bij sommige na een paar maanden is het nieuwe er wel van af en gaat u er gewoon vanuit dat u lekker stroom aan het opwekken bent.
Helaas kan het door veel verschillende redenen zijn dat uw zonnepaneelsysteem plotseling niets meer opwekt. Dit kan zijn doordat er een groep uit ligt in de groepenkast of dat uw systeem niet meer te controleren is door een internetstoring. Wanneer wij uw systeem hebben geplaatst controleren wij uw systeem tot het einde van hetzelfde kalender jaar gratis. Mocht er dan iets zijn waardoor uw systeem niet goed lijkt te werken, krijgt u daarvan per email bericht en kunnen eventueel in overleg de storing verhelpen.
Na dit eerste jaar gratis kunt u deze controle door ons verlengen voor €7,50 per maand. Deze kosten zijn puur voor de dagelijkse controle en zorgen er voor dat u niet zomaar een aantal maanden niets opwekt. Dat zou pas echt zonde zijn!

Is uw groepenkast wel geschikt voor zonnepanelen?

Dit is niet altijd direct te bepalen voor iedereen. Op het moment dat we bij u langs komen zal de verkoopadviseur hier natuurlijk naar kijken.
In veel gevallen hoeft er alleen een kleine aanpassing gedaan te worden, maar wanneer uw groepenkast echt verouderd is of onvoldoende capaciteit heeft zullen wij u adviseren deze te vervangen.
Bij Holland Zonnepanelen is er altijd minimaal één elektricien aanwezig. Deze elektricien kan dan ook direct de groepenkast vervangen wanneer dit nodig is.
Soms kan ook het advies zijn om bijvoorbeeld uw aansluiting van 1 fase om te zetten naar een 3 fase aansluiting. Een 3 fase aansluiting is tegenwoordig redelijk standaard, maar in veel huizen zit nog een 1 fase aansluiting.
Wanneer u 11 of meer zonnepanelen wilt laten plaatsen is dit alleen mogelijk op een 3 fase aansluiting.
Denkt u nu: “dat gaat allemaal lastig worden….” Nee hoor! Wij helpen u hierbij en u zult ervaren dat het bijna allemaal vanzelf gaat.

Mail ons

Heeft u vragen of wilt u graag een offerte ontvangen?

Bel ons: +31 (0)72-303 4800

Mail ons: info@hollandzonnepanelen.nl